Boeken

Boek 1Frederik J. Weijs schreef en illustreerde een prachtige serie prentenboeken over oude ambachten. In Sporen van een ambacht Hout wordt verteld hoe hout als grondstof dient voor allerlei producten en over de gespecialiseerde ambachten die daaruit zijn ontstaan. Vele handwerklieden worden gevolgd: houthakkers, timmermannen, klompenmakers, scheepsbouwers en vioolbouwers; allen met hun specifieke gereedschappen en werkomgeving. Het resultaat is een prachtig uitgevoerd boek met schitterende aquarellen waarin de bewondering voor de vaklieden, die hun eeuwenoude vak met toewijding uitvoeren, de boventoon voert. Ook Weijs is een meester in zijn vak, hij schildert in de traditie van Rien Poortvliet en Anton Pieck. TIJDELIJK  UITVERKOCHT

240 pagina’s | 240 x 300 mm | ISBN 9789058410245
boek 2In Sporen van een ambacht Riet wordt getoond hoe riet, biezen en wilgen het karakter bepalen van het vlakke Hollandse landschap. Weijs volgt de mannen in het veld, zoals de rietsnijders en de griendwerkers in hun eeuwenoude ambacht. Vervolgens zijn er de rietdekkers, mandenmakers, stoelenmatters en bezembinders. Ook is te zien hoe wilgenhout wordt toegepast in de oeverbescherming. De schitterende aquarellen in dit boek zijn een eerbetoon aan de natuur als bakermat voor een door de tijd onaangetast, traditioneel vakmanschap.

240 pagina’s | 240 x 300 mm | ISBN 9789058410252
Boek 3In honderden schitterende platen met toelichtende tekst toont ‘Sporen van een ambacht – Visserij’de hedendaagse traditioneel werkende beroepsvisser. Ruim aan bod komt de binnenvisserij op de rivieren en plassen. Daarnaast biedt het boek een prachtig overzicht van de visvangst dicht bij de kust, van de Wadden tot voorbij de Belgische grens. Eveneens breed in beeld komt het zware vak van de ambachtelijke visserij op volle zee. In het middelpunt van de aquarellen en schetsen staat altijd de visser, de toegewijde vakman – midden in de natuur, omringd door zijn werktuigen, boten en visgerei. TIJDELIJK  UITVERKOCHT

240 pagina’s | 240 x 300 mm | ISBN 9789058410269
Boek 4De sporen die Frederik J. Weijs met zijn penseel ving, zijn werkelijk fantastisch. Hij is op zoek gegaan naar de sporen van door hem zo geliefde ambachten, die – verborgen in het Nederlandse landschap – bestaan. Een ontdekkingsreis naar mensen met fascinatie voor ambacht, die in hun achtertuin bijvoorbeeld een zestiende-eeuws scheepje nabouwen. De schitterende tekeningen en verhalen van Frederik J. Weijs zijn niet afkomstig uit geschiedenisboeken over een ver verleden. Deze taferelen liggen verborgen in het land, en zijn juist voor iedereen bereikbaar en beschikbaar. De belangstelling voor oude ambachten is groeiend; in onze hightech maatschappij verlangen we terug naar de toewijding die hoort bij het beoefenen van dat ambacht, waarbij men zo dicht bij de natuur staat.

240 pagina’s | 240 x 300 mm | ISBN 9789058410283

De boeken “Sporen van een Ambacht” zijn, desgewenst gesigneerd door de auteur, te bestellen via deze site à € 24,95 exclusief verzendkosten.